Leert u de nieuwe generatie alles over wetenschap & techniek?

Vindt u het leuk om met kinderen tussen de 4 en 18 jaar te werken? Bent u creatief en werkt u graag met uw handen? Heeft u interesse voor wetenschap en techniek? Kom ons dan helpen als vrijwilliger bij Spark Tech Lab in Weert!

Spark Tech Lab Weert zoekt vrijwilligers 2

Op de locatie aan de Molenveldstraat te Weert zet een team vrijwilligers zich vol overgave in om kinderen en jongeren uit Weert en omgeving kennis te laten maken met de wereld van wetenschap en techniek. Zij ontvangen schoolgroepen en kinderen in de vakantieperiode, en begeleiden hen bij het uitvoeren van een technisch project of maakworkshops in het techniekatelier. Ze helpen met uitleg en gebruik van machines, en vooral stimuleren ze de samenwerking met anderen. De vrijwilligers zijn op zoek naar nieuwe collega’s, die net als zij houden van techniek en deze fascinatie over willen brengen op de jeugd.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die houden van wetenschap en techniek. U hoeft geen technische opleiding te hebben, wel moet u het leuk vinden om groepen leerlingen te begeleiden in de kennismaking met techniek. De werkzaamheden bestaan uit het begeleiden van (school)groepen in het uitvoeren van technische activiteiten en workshops. De werktijden verschillen, maar vinden meestal tijdens schooluren plaats, incidenteel ook in het weekend of tijdens vakanties.

Nieuwsgierig?  Jack Peeters vertelt u dan graag alles over het Lab en geeft meer uitleg over de verschillende workshops.
Voor meer informatie, stuur een e-mail aan of bel Carla Wijnen op 045 – 567 60 26.

Spark Tech Lab

Spark Tech Lab sluit aan bij de realiteit van vandaag; de vrees voor een tekort aan technisch opgeleid personeel binnen de Nederlandse (maak)industrie. Met een doorlopende leerlijn en diverse leuke workshops  wordt de jeugd enthousiast gemaakt voor wetenschap en techniek, wat er uiteindelijk toe moet leiden dat meer jongeren kiezen voor technisch vervolgonderwijs.

Spark Tech Lab is een authentieke locatie waar de sfeer van techniek te proeven is. Een omgeving die jongeren inspireert en fascineert, waar de nadruk ligt op talentherkenning en – ontwikkeling. Spark Tech Lab biedt een inspirerende locatie om leraren & kinderen te enthousiasmeren voor wetenschap en techniek. Uniek is de verbindende rol tussen primair en voortgezet onderwijs, het bedrijfsleven, de overheid en de belevingswereld van kinderen van 8 tot 18 jaar.