Herfstvakantie Workshops Spark Tech Lab Weert

Ga tijdens de herfstvakantie 2016 aan de slag met techniek in Spark Tech Lab! Kies de dag voor jouw leeftijdscategorie en start je dag met de constructieshow. Hierin ontdek je welke wetenschap er allemaal komt kijken bij het bouwen van een huis. Met leuke proefjes wordt een link gelegd tussen het dagelijks leven en wetenschap. Bij sommige experimentjes is hulp nodig van een vrijwilliger uit de zaal, wie weet steel jij straks de show! Na de show ga je aan slag met de workshops; eerst in groepjes en daarna zelfstandig. Deelname aan een ochtendworkshop is € 7,- p.p. incl. show, groepsworkshop en individuele workshop (met Vakantiepas € 6,- p.p.). Ook deelname aan de kettingreactie kost € 7,- p.p. (Vakantiepas: € 6,-). Aanmelden via de ticketshop.

 

Workshop ‘Bouw je eigen huis!’

 • Leeftijd 4 – 6 jaar
  Ma 24 okt, 10.00-12.30 uur
  Na de show ga je in een groepje een huis bouwen dat tegen flinke wind bestand moet zijn. Lukt het jullie een huis te bouwen dat niet omver geblazen kan worden? Daarna bouw en versier je zelf een huisje, dat je mee naar huis mag nemen.*
 • Leeftijd 6 – 8 jaar
  Di 25 okt., 10.00-12.30 uur
  Eerst beleef je de constructieshow, daarna experimenteren jullie in groepjes met het bouwen van een huis. Kunnen jullie het huis zo bouwen dat het een aardbeving kan doorstaan? Tot slot bouw je zelf nog een klein huis dat tegen de trillingen van een aardbeving kan.
 • Leeftijd 8 – 10 jaar
  Wo 26 okt., 10.00-12.30 uur
  De ochtend start met de constructieshow, daarna onderzoeken jullie verder wat er komt kijken bij het bouwen van een huis. Nederland is dichtbevolkt en er zijn al plekken waar mensen op water wonen. Aan de hand van je onderzoeksresultaten bouw je zelf een huis voor in of op het water.
 • Leeftijd 10 – 12 jaar
  Do 27 okt., 10.00-12.30 uur
  Na een ontspannen start met de constructieshow, gaan jullie zelf de uitdaging aan. Wat is er nodig voor het bouwen van een huis in de bergen? Onderzoek het en ontwerp en bouw zelf jouw droomhuis tegen een steile bergwand.

 


 

Kettingreactie!

Leeftijd 4 – 12 jaar
Maandag 24 en woensdag 26 okt., 14.00-16.00 uur

Een kettingreactie is één van de allerleukste constructies! In Spark Tech Lab bedenk en bouw je zelf een kettingreactie op een basisplaat. Je werkt met alledaags materiaal aan spectaculaire overbrengingen, om zo beweging over te brengen van begin tot eind. Tot slot zetten we alle basisplaten tegen elkaar aan, zodat er een superlange kettingreactie ontstaat. De reactie wordt gefilmd en het resultaat vind je straks op de website.

De workshop kettingreactie is heel geschikt om als groepje aan te werken. Je kunt met max. vier kinderen werken aan één bouwplaat. Wil je alleen komen? Dat kan natuurlijk ook! Onze explainers helpen je bij vragen graag.

 


 

Praktische informatie

Aanmelden via de ticketshop.
Deelname aan een ochtendworkshop is € 7,- p.p. incl. show, groepsworkshop en individuele workshop (met Vakantiepas € 6,- p.p.). Ook deelname aan de kettingreactie kost € 7,- p.p. (Vakantiepas: € 6,-).