Uitleg over paperclips buigen

Het Spark Tech Lab is een regionaal techniekatelier voor primair en voortgezet onderwijs. Schoolgroepen vinden in het Spark Tech Lab alles om invulling te geven aan hun technieklessen; alle apparatuur, van boormachines tot laser cutter, is aanwezig, evenals begeleiding. In het Spark Tech Lab kunnen de leerlingen de complete productielijn of een deel hiervan doorlopen: van bedenken en ontwerpen tot bouwen en testen.

Volop ruimte voor unieke projecten

Naast een aantal vastomlijnde activiteiten, die u kunt boeken voor uw klas, is de opzet van het Spark Tech Lab er vooral op geënt scholen invulling te laten geven aan een eigen techniekproject. Heeft u een specifiek project in gedachten of alleen nog een idee van een onderwerp, waarmee u verder aan de slag wilt? Neem dan contact op met het Spark Tech Lab! We gaan graag met u in gesprek om uw project, in overleg, in een interactieve vorm te gieten en vervolgens uit te voeren met behulp van de faciliteiten in het Spark Tech Lab.

Het eerste Spark Tech Lab van Limburg is gevestigd in Weert. Schoolgroepen uit het primair en voortgezet onderwijs zijn al enthousiast aan de slag in dit techniekatelier. Dit Spark Tech Lab in Weert is het eerste van vijf regionale techniekateliers voor het onderwijs, waarvan de planning is dat die in de komende jaren in Limburg gerealiseerd worden. In het Spark Tech Lab ligt de nadruk op talentherkenning en – ontwikkeling. Het is een initiatief van het Continium en wordt ondersteund door lokale overheden, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen.Weert heeft eerste van vijf Spark Tech Labs

Samenwerken met PO, VO en bedrijfsleven

In ieder Spark Tech Lab ligt het accent op de sector, die kenmerkend is voor de regio, waar het Lab gevestigd is. In Weert is dat bijvoorbeeld de maakindustrie. Het is de ambitie de techniekateliers een rol te laten spelen bij het verbinden van primair en voortgezet onderwijs en het bedrijfsleven. In het Spark Tech Lab ontmoeten deze groepen elkaar ontmoeten en gaan samen met projecten aan de slag. Doelstelling van het Spark Tech Lab is leerlingen te enthousiasmeren voor techniek en hen kennis te laten maken technische bedrijven uit de regio om zo meer leerlingen te bewegen te kiezen voor een technische opleiding en carrière. Primair en voortgezet onderwijs werken binnen het Spark Tech Lab samen aan een project, waarbij het proces belangrijker is dan het eindproduct. De ontwikkeling van het vermogen tot samenwerking met anderen, waaronder leeftijdsgenoten, staat mede centraal.

Meer informatie?

Wilt u weten welke mogelijkheden Spark Tech Lab Weert kan bieden voor uw school? Neem dan contact op met Jack Peeters, locatiecoördinator Spark Tech Lab Weert, t: 0495 74 52 70 of mail:

Adres

Spark Tech Lab Weert
Molenveldstraat 153
6001 HH  WEERT